Kukista inspiroituneet fantasia vanhojentanssimekot

Vanhojentanssit ovat loistava tilaisuus pukeutua todella näyttävään ja tyttömäiseen asuun. Nuori voi vanhojen päivänä pukeutua kuin prinsessa, sillä onhan päivä melkeinpä varmasti ainoa päivä nuoren elämässä, jolloin hän voi pukea päälleen iltapuvun ja hemmotella itseään ammattilaisen meikillä ja kampauksella. Vanhojentanssimekot ovat perinteisesti hyvinkin naisellisia ja näyttäviä. Nuorelle sopii kirkkaat värit, räväkän malliset leikkaukset ja leikkisät asusteet. Mikä sopisikaan tähän tyyliin siis paremmin kuin valtavasta kukkaismerestä inspiroitunut fantasiateema?

Kukista on kautta aikojen inspiroiduttu vaatteiden suunnittelussa. Kukkakoristeet, kukkaprintit, eri kukista inspiroituneet vaatteiden muodot ja luonnosta inspiroitunut värimaailma ovat varmoja elementtejä, jotka esiintyvät juhlapukeutumisessa. Inspiraatiota satumaiseen kukkatyyliin voi hakea tietysti vanhan ajan elokuvatähdiltä, klassista prinsessaelokuvista tai pelkästään kävelemällä ympäriinsä kesäistä kukkapeltoa tai villinä kasvavien kasvien reunustamaa metsäpolkua. Vanhojen tansseihin voikin siis todella helposti löytää mekon, joka sopii tähän satumaiseen kukkateemaan. JJ’s House myy monen muun verkkokaupan tavoin paljon erilaisia kukkakuvioisia mekkoja, joista suurin osa myös sopii vanhojen tansseihin.

Vanhojen mekon väriksi voi valita esimerkiksi kauniin ruusunpunaisen, räväkän narsissinkeltaisen tai orvokinsinisen. Tässä vain muutama värivaihtoehto, joka on suoraan napattu värikarttoihin luonnon väriloisteesta. Tummapiirteiselle sopivat syvät ja tummat värit, kuten punaiseen taittava violetti ja tulppaaninpunainen. Tummat värit ovat todella näyttäviä ja antavat kantajastaan itsevarman kuvan. Vaaleahipiäiselle sopivat taas pastellivärit ja hennon vaaleat värit. Vaalealla henkilölle sopivatkin erityisesti lemmikinsininen, pelargonianpunainen ja auringonkukankeltainen. Nämä värit ovat paitsi nuorekkaita myös energisiä ja sopivat todella hyvin pirteän nuoren vanhojen päivän pukeutumiseen. Eri kukkien värit myös kuvastavat eri asioita, joten jos asuun haluaa saada myös symbolista sisältöä, kannattaa kukkien värianalyysia hieman lukea.

Jos kirkas väri ei houkuttele, voi kukkaisteemaa soveltaa myös valitsemalla päälleen pitsikirjaillun mekon, jonka pitsikuvioissa on kukkia tai mekon, johon on ommeltu pieniä kangaskukkia. Koristeet mekossa ovat näyttäviä ja kauniita herättämättä kuitenkaan liikaa huomiota. Esimerkiksi vaalea pitsikankaasta ommeltu mekko sopii kuin nakutettu keskitalven juhlaan. Kukkaloisto tuo mieleen kesän ja huolettomat illat rantakalliolla istuskellen ja metsissä seikkaillen. Tällaiset mielikuvat ovatkin omiaan kohentamaan talven jäljiltä nuupahtaneita ihmisiä. Kukkia ei kannatta pelätä, koska ne ovat pirteitä ja sopivat päälle ympäri vuoden. Korukivistä ommellut kukkakuviot näyttävät myös upeilta talvella.

Rohkea pukee päällensä mekon, jossa on kukkaprintti. Emmekä nyt tietenkään puhu meidän kaikkien rakastamasta Marimekon klassisesta kukkaprintistä, vaan ihan jostain muusta. Tällä hetkellä etenkin todella graafiset kukkakuviot ja toisaalta myös hempeät kukkaprintit ovat trendikkäitä ja tuovat vanhojen tyylin tähän päivään. Tällä hetkellä erittäin trendikkäitä ovat erilaiset kukkaprinteillä varustetut minimekot, mutta kukkaprintti sopii hyvin myös pitkiin iltapukuihin. Vanhahtavia ja jo aikansa nähneitä kukkakuvioita kannattaa välttää, jos haluaa tyylin pysyvän modernina. Vinkkejä kukkaprintin käyttämiseen juhlapukeutumisessa näyttää monet tämän hetken kuumimmat Hollywood tähdet. Mikään ei tietenkään estä käyttämästä vaikkapa sitä Marimekon klassikkoprinttiä, jos sitä rakastaa.

Ajankohtaisia ovat myös kukin koristellut asusteet, kuten kukkakuvioidut helmikirjaillut pikkulaukut ja näyttävät kukkakorvakorut. Jos kukkien tuominen pukeutumiseen ei tunnu itselle omalta, mutta haluaa silti tyyliin häivähdyksen keijukaismaista keveyttä, kannatta kukka-asusteisiin santsata. Mekon alta voi vaikkapa pilkistää kukin koristellut korkokengät tai aaltoileviin kiharoihin voi upottaa kukkaseppeleen tai yksittäisiä kukkakoristeita. Tällä hetkellä kovin trendikkäät näyttävät korvakorut toimivat myös kukkaistytön ja keijuprinsessan tyyleissä. Asusetisiin inspiraatiota voi esimerkiksi luonnosta inspiraatiota saaneesta espanjalaisesta flamencotanssijoiden tyylistä, jossa kukkia ja krumeluuria ei ole säästelty.

Leave a Reply