Juhlamekkotrendejä – pidä näitä asioita silmällä vuonna 2019

Juhlavaatetrendit vaihtelevat sesongeittain siinä missä muukin muoti. Klassikoiden lisäksi joka vuosi tarjolla on uutuuksia, jotka ovat ajan trendien mukaisia. Tänä vuonna monet trendit ovat aiempien vuosikymmenien muodeista napattuja ja niistä tälle vuosikymmenelle päivitettyjä versioita, jossa näkyy nykymuodin leikkisyys, näyttävyys ja hulluttelu. Muotia ei enää oteta kuolemanvakavasti, vaan juhlapukeutumisessakin voi helposti koetella rajoja, käyttää huumoria ja pukeutua kuten tahtoo ilman sääntöjä. Olemme listanneet kymmenen juhlamekkotrendiä vuodelle 2019, joita kannattaa pitää silmällä juhlavaateostoksilla.

Kietaisumalliset mekot. Kietaisumalliset mekot ovat tuttuja monille arkikäytössä esimerkiksi omassa toimistopukeutumisessa, mutta kietaisumekot ovat tänä vuonna huipputrendikkäitä myös juhlissa. Vyötärölle kietaistu mekko imartelee kaikkia vartalotyyppejä ja näyttää tyylikkäältä, mutta rennolta päällä. Värikkäät kietaisumekot sopivat nuorekkaalle pukeutujalle, kun taas klassiseen tyyliin luottava valitsee mustan tai valkoisen kietaisumekon kauniilla metalliyksityiskohdilla.

Eläinprintit. Eläinprintit ovat kuuminta huutoa tällä hetkellä. Eläinprinttejä näkyy niin punaisella matolla kuin katukuvassakin. Trendikkäimmät eläinprintit ovat käärmeennahkaprintti ja monen pitkäaikainen suosikki leopardiprintti. Eläinprintit näyttävät hyviltä kevyistä kankaista tehdyissä mekoissa ja asusteissa. Esimerkiksi käärmeennahkaprinttiset tanssikengät yksinkertaiseen slip on mekkoon yhdistettynä ovat loistava valinta kesän moniin juhliin.

Beige ja hiekanruskea väri. Juhlavaatteissa on usein nähty värikkyyttä, mutta tänä vuonna väreistä beige ja hiekanharmaa ovat ylitse muiden. Lämpimät vaalean ruskeat värit sopivat hyvin kesän ruskettamalle iholle ja näyttävät todella kauniilta klassisen minimalistisissa mekoissa. Lopputulos on hienostunut ja kalliin näköinen. Päästä varpaisiin beige juhla-asu on todella tyylikäs valinta.

Pitkät preeriamekot. Pitkähelmaiset pitkillä hihoilla varustetut mekot ovat kesän 2019 suosikkeja. Kukkakuvioidut tai brodeeratut kankaat kuuluvat preeriamekkoihin, jotka on helppo pukea ylle pitkän rantapäivän jälkeen tyylikkään lookin luomiseksi. Preeriamekko on loistava valinta henkilölle, joka ei tykkää paljastaa ihoa ja haluaa pukeutua tyylikkäästi peittävämpiin vaatteisiin.

80-lukulaiset puhvihihat. Kaikki 80-luvulta tutut vaatteet ovat tällä hetkellä huipputrendikkäitä, joten ei ole ihme, että suuret puhvihihaiset mekot ovat tällä hetkellä muodikkaita. Niitä näkyy lähes jokaisessa kaupassa eri väreissä, leikkauksissa ja materiaaleissa. Tällainen mekko yhdistettynä suureen nahkavyöhön vie tyylin välittömästi takaisin nostalgiseen 80-lukuun.

Maksimekot. Vaikka maksimekkoja on jo vuosia pidetty muodikkaina, ei niiden trendikkyys ole vieläkään päättynyt. Kaftaanimalliset maksimekot, maksimittaiset satiiniset slip on mekot sekä graafisista printeistä ommellut maksimekot ovat trendikkäimpien maksimekkojen listalla vuonna 2019. Maksimekko sopii loistavasti kesän eri juhliin.

Röyhelöleikkaukset. Viktoriaaniset röyhelöt näyttävät todella kauniilta. Kauniisti kerroksittain leikatut iltapuvut sopivat erinomaisesi esimeriksi häävieraiden päälle. Röyhelöt ovat ultranaisellisesta tyylistä pitävän valinta.

Paljettikirjailut. Paljettikirjailut ovat ennen olleet tuttu näky bilemekoissa, mutta täällä hetkellä myös monista erilaisista eleganteista iltapuvuista löytyy näyttäviä paljettikoristeluja. Paljetit muistuttavat paljon 70-luvun diskotyylistä, joka ei koskaan mene pois tyylistä.

Neonvärit. Neonvärit ovat tehneet näyttävän paluun trendivärien kartalle. Neonvärit tulevat monen yllätykseksi tänä vuonna tutuiksi erityisesti juhlapukeutumisessa. Näyttävä kokopitkä juhlamekko neonpinkissä tai neonvihreässä värissä on yllättävä, mutta toivottu piristys juhlapukeutumiseen.

Graafiset leikkaukset. Maksimaalinen minimalismi on tänä vuonna tullut jäädäkseen ja siitä voi inspiroitua omaan pukeutumiseen helposti. Graafiset leikkaukset ovat näyttäviä ja sopivat erityisesti pitkiin iltapukuihin, joissa leikkaukset pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Tällä hetkellä juhlapukeutumisessa parasta on se, että lähes kaikki on sallittua. Aiemmin arkipukeutumisessa näkyneet trendit ovat löytäneet paikkansa myös juhlapukeutumisessa, mikä on erinomainen asia, sillä näin valinnanvaraa tyylien suhteen on enemmän kuin aiemmin.

Leave a Reply