Hoe stralen op je trouwfoto’s (ook al ben je niet fotogeniek)?

Huwelijksfoto’s nemen is zo leuk. Eventjes hebben jullie een intiem momentje samen. Het is het een uurtje ontsnappen aan de vele verplichtingen die de huwelijksdag met zich meebrengen. Het nemen van de foto’s wordt vaak gepland na de ceremonie maar voor de start van het feest. Het koppel is dus net getrouwd en kan nu genieten voor het weer opgeëist wordt door familie, vrienden, de weddingplanner… Een goede fotograaf zal dat intens moment van geluk zo mooi in beeld brengen dat jullie vele jaren later dat geluk opnieuw voelen bij het herbekijken van de foto’s. Want de huwelijksdag is snel voorbij, de foto’s, die blijven voor eeuwig. Ben je niet de meest fotogenieke bruid en heb je schrik dat je met een grimas op je foto’s zal staan. Lees dan deze tips!

Take a Hollywoodpose

Het lijkt grappig maar wees niet beschaamd om je poses te oefenen voor de spiegel. Neem de Hollywoodpose aan. Dat wil zeggen: draai met je heupen 45 graden weg van de camera. Leun op je achterste voet. Steek je ander been wat vooruit en wijs met je voet naar de camera. Buig je knie wat zodat je er niet verkrampt uitziet. Bekijk foto’s van Hollywoodsterren en bruidsfoto’s online zoals bij JJ’s House en doe de poses na.

Lachen maar

Ook je lach oefen je best op voorhand. Het kan je helpen als je je op het moment van de fotosessie niet op en top voelt. Trouwjurken en bruidsschoenen zijn geen doordeweekse kleding. Ze kunnen je vermoeien of pijnlijke voeten veroorzaken. Ook de emoties van zo’n dag en het feit dat je misschien nog niet gegeten hebt, kunnen je wat onwel doen voelen. Voel je dat je lach geforceerd is en je voorhoofd zwaar, doe dan eventjes je ogen dicht, laat je lippen zakken en ontspan je gezicht drie tellen. Open dan je ogen en haal alles uit de kast alsof je het groot lot gewonnen hebt (wat ook zo is). Klik, weer een geweldige foto rijker!

Lach met je ogen

Niet alle foto’s moeten eruit zien of alsof een huwelijk een spetterend feest is. Foto’s waarop het koppel serieuzer kijkt, zijn ook heel mooi. Je moet dan wel opletten dat het er niet uitziet alsof je er eigenlijk geen zin in hebt. Op deze wat serieuzere foto’s lach je niet met je mond maar met je ogen. Probeer het maar voor de spiegel. Je zal zien dat de blik in je ogen een foto kan maken of kraken.

Pas op met make-up

De juiste make-up voor een fotosessie is echt belangrijk. Als het mogelijk is, laat je dan opmaken door een visagiste. Make-up ziet er anders uit op foto’s. Glitter en blinkende lotions zuller er bijvoorbeeld uitzien als zweet. De foute foundation zal een gezicht oranje maken. Dit valt nog meer op als de andere mensen op de foto jouw foundation niet smeren. Let op met bruinen zonder zon en spray tan.

Ontspan

Ontspan en geniet. De mooiste foto’s zijn vaak de spontane, degene die de fotograaf trekt op het moment dat je niet denkt aan de camera. Uiteindelijk zullen je man, je vrienden en familie deze foto’s verkiezen boven de geposeerde versies.

Leave a Reply