Slik sørger du for at tilbehøret passer til kjolen

For å sørge for at antrekket virker velplanlagt og gjennomført er det lurt å vite hvordan man kan sørge for at tilbehøret står i stil til kjolen. Det er fort gjort å velge helt feil tilbehør til kjolen, som sko hvor fargen ikke passer til kjolen eller andre ting som ikke stemmer helt. Vet man hvordan man skal få tilbehøret til å passe til antrekket kan man derfor være trygg på at antrekket kommer til å imponere på neste fest.

Tør å prøve noe eget

Det kan fort bli kjedelig når alle går med det samme tilbehøret til antrekket, og dersom man tør å kombinere og sette sammen ting kan antrekket fort bli langt mer spennende. Her kan man godt bruke eldre ting man har kjøpt for noen sesonger siden, eller unike og særegne ting man har kjøpt brukt. Man bør derimot samtidig passe på at det eldre tilbehøret man bruker også står i stil til de nyere klærne man bruker, som kan gjøres ved å bruke en lignende stil eller fargetoner.

Man kan i tillegg bruke tilbehør som man kanskje ikke vanligvis bruker, for å gjøre et antrekk ekstra kult. Dette kan være alt fra et pannebånd, et sjal, en ryggsekk eller en rekke andre ting.

Bruk mønstreog farger som passer sammen

Det er ganske mange farger som går godt sammen, men det finnes noen kombinasjoner som går dårligere sammen enn andre. Gjennom å bruke tilbehør i farger som passer sammen med kjolen vil man kunne være trygg på at antrekket ser helhetlig ut. Man kan også bruke en rekke nøytrale farger som ofte passer til omtrent alle andre farger, som for eksempel sølv eller gull, sort og hvitt.

På denne måten gjør man det litt tryggere å kombinere farger, men man kan også fint kombinere flere farger enn to. Det kan likevel være greit om det ikke blir for mange forskjellige farger på en gang, da dette fort kan se litt kaotisk ut. Et godt tips kan være å velge et antrekk og bruke tilbehør som for eksempel veske og sko i samme farger. Det samme gjelder for så vidt om man skal bruke mønstre. Man bør ofte enten ha et ensfarget antrekk og mønster på tilbehøret, eller å ha en mønstre kjole til fest og ensfarget tilbehør.

Pass på proporsjonene og fasonger

Noe annet man bør tenke på når man skal velge tilbehør er at proporsjonene og fasongen passer noenlunde sammen. Dette gjelder særlig om man har valgt en festkjole med mye volum. I dette tilfellet vil det ofte passe bedre med tilbehør som ikke er for stort og har for mye volum i forhold til kjolen. Man bør derfor tenke litt over proporsjonene når man skal sette sammen et antrekk. Ønsker man for eksempel å gå for en elegant og enkel look, bør man også holde samme tema når det kommer til tilbehøret og unngå å bruke tilbehør som smykker og vesker som er veldig store.

Leave a Reply